Néhány héten belül a Westel számos üzletében kipróbálható lesz a vezeték nélküli hálózati elérés, a WLAN.

A Westel a Ferihegyi repülőtéren nemrég vezeték nélküli hálózati hozzáférési szolgáltatást indított.  A szolgáltatás elérhetősége hamarosan jelentősen kibővül: Ferihegy  mellett a Westel üzleteiben is kipróbálható és igénybe vehető lesz a WLAN - áll a mobilszolgáltató közleményében.

A WLAN helyi vezeték nélküli hozzáférési technológia, amely laptopok, kéziszámítógépek, illetve arra alkalmas mobiltelefonok használói számára biztosítja, hogy nagy sebességgel férjenek hozzá a hálózathoz. A kapcsolathoz nem szükséges kábel, a felhasználónak elég, ha az adott WLAN-területen tartózkodik.

A Westel szolgáltatása 2003 február végéig, díjmentes. A WLAN a bevezetés időszakát követően SIM kártya segítségével a mobilszámla utólagos befizetésével vagy bankkártyás fizetéssel, többféle tarifacsomag szerinti számlázás mellett használható majd. A jelenleg a repülőtéren használható gyors vezeték nélküli hálózati hozzáférés szolgáltatás 2003. január végéig országszerte a Westel 28 üzletében, a későbbiek során pedig számos forgalmas ponton, bevásárlóközpontokban, szállodákban, konferenciaközpontokban és jelentősebb közintézményekben is elérhető lesz.