T-modellek a mobilpiacon

Kipróbáltuk a Sony Ericsson legújabb mobiltelefonjait. Az Ericsson korábbi termékvonalait folytató T-sorozat három legutóbbi tagja között alapmodell, színes kijelzős MMS-telefon, és egy nyakba akasztható divattelefon is megtalálható.

Elsőként a japán-svéd gyártó új alsó-középkategóriás mobiltelefonját vettük kézbe. Ez a modell mind tudásában, mind pedig kinézetében a korábbi Ericsson T65-ösre emlékeztet. Az elődtől eltérően azonban a T200-as már háromsávos készülék (GSM 900/1800/1900 MHz), viszont nem beépített, hanem egy mozdulattal cserélhető akkumulátorral rendelkezik. Méretei (105x48x22) egy milliméter híján azonosak a T65-ösével, tömege (85 gramm) pedig 10 grammal kisebb az elődjénél. Az új modell kijelzője egy kicsivel vékonyabb a T65-ösnél, és ezúttal kék háttérvilágítást kapott, ami jól illeszkedik a készülék világoskék vagy fekete előlapjához. Sajnos a billentyűket a szokásos zöld fény világítja meg, ami némileg rontja az összképet, ám súlyos hibának azért ez sem minősül. Viszont a kidolgozás minőségére fordíthattak volna egy cseppet nagyobb gondot (a T65 esetében nem volt még ilyen gond). A készülék kezelése a korábbi Ericsson modellekével megegyező, hiszen a készülék menüje is azonos azokéval (gyakorlatilag a középen elhelyezkedő nyílgombokkal, illetve a Yes/No billentyűkkel mindent el tudunk érni).

A T200-as támogatja a csomagkapcsolt GPRS , illetve a vonalkapcsolt HSCSD mobil adatátviteli szabványokat, továbbá az egyszerűbb grafikákat és csengőhangokat tartalmazó EMS (Enhanced Messaging Service) üzeneteket is képes küldeni/fogadni, ezen kívül WAP 1.2.1-es böngésző is helyet kapott benne.

A telefon memóriájában összesen 300 bejegyzés tárolható, extraként a név és telefonszám mellé grafikákat és külön csengőhangokat is rendelhetünk, melyek akkor aktivizálódnak, ha az adott személy hív fel minket. Az SMS-ezést a sablonüzenetek eltárolásának lehetősége, valamint a T9 prediktív szövegbevitel könnyíti meg, továbbá az SMS chat is támogatott. A T200-asban helyet kapott az Ericsson mobilokból ismert naptár és számológép, valamint 5 különböző játék is, kimaradt belőle viszont az e-mail kliens, amely a T65-ösben még megtalálható volt.

A mobilt alapból 700 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátorral szállítja a gyártó, ezzel egy töltéssel elég hosszú, a hivatalos adatok szerint akár 13 órás beszélgetési időt, és akár 220 óra készenlétet tud biztosítani. Összességében a Sony Ericsson T200-as legfőbb újdonsága a GSM 900/1800/1900 MHz-es hálózatok támogatása, illetve az előd T65-ösnél kisenn tömeg. Bár túl sok extrát nem hordoz, a T200-as összességében megállja a helyét az alsó-középkategóriás mobiltelefonok között, bár nem voltunk teljesen elégedettek kidolgozásának minőségével, és hiányoltuk róla az infravörös portot is.

Előző
Következő