Anarchy Online: The Notum Wars

A Funcom népszerű sci-fi online szerepjátékának kiegészítőjében a játékosok bekacsolódhatnak a Notumért, a legfontosabb nyersanyagért folytatott ádáz küzdelembe.

 

Képek


Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO

Notum - amiért mindenki küzd a planétán. Ezért torzsalkodnak a klánok az OmniTekkel, és e nyersanyag az, melynek bányászatából meggazdagodhatnak a játékosok a kiegészítőben. A Notum a világ felszínén kis kiterjedésű mezőkön terül el, mely mezőkön egy bányásztornyot kell emelni a nyersanyag kitermeléséhez. A probléma csak az, hogy minden egyes területen csak egy szervezet létesíthet tornyot, úgyhogy ha a kiszemelt mező már foglalt, nem marad más, mint a konkurencia kiebrudalása.

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mi van akkor, ha néhány magas szintű karakter összefog, és elfoglalja a legjobb területeket. Ennek kiküszöbölésére a fejlesztők minden Notum mezőhöz hozzárendeltek egy szintet, mely meghatározza a rá építhető torony, így az azt építő karakterek legmagasabb szintjét is. Persze a magas szintű játékosok dönthetnek úgy, hogy az ellenséges frakció megkárosítása érdekében lerombolják az alacsonyabb szintűek tornyát, de ekkor az elkövetők PvP jelzője azonnal aktiválódik, vagyis minden játékos szabadon vadászhat rájuk.

Mivel a tornyok, legyenek alacsony, vagy magas szintűek, meglehetősen drágák, érdemes, sőt, szükséges különféle védekező épületek emelni környezetükbe. Ezek egyike a hagyományos lövegtorony, mely a támadókat riasztja el a tornyunk babrálásától. A Buff-toronynak nevezett építmény már összetettebb feladatokat lát el, mivel ez az épület felelős a varázslatokért.

A bányásztornyok ezen felül avval a képességgel is bírnak, hogy támadás esetén az őket birtokló organizáció tagjait az érintett Notum mező területére hozza. A tornyok elleni támadást érdemes tehát alaposan megfontolni, nehogy a nyakunkba szakadjon az ellenség egy rakat magas szintű harcosa.

A bányászat mellett a Notum Wars más újdonságokat is kínál a játékosoknak, közülük is elsősorban szoknak, akik először találkoznak a programmal. Elsőként a játékba lépéskor egy bevezető filmet láthatunk, melyben karakterünk megérkezik Rubi-Ka űrkikötőjébe. A videó megtekintése után a karaktergenerálás következik, mely sokkal felhasználóbarátabb lett, mint az eredeti játékban. Az alapok maradtak, viszont sokkal könnyebb eligazodni a tulajdonságok és képességek között.

Előző
Következő