Jövő februárra várható az Arush és a Digitalo First Person Shooter játéka, a Devastation. Az Unreal Tournament 2003 motorját használó programban egy genetikai manipulációkkal foglalkozó világcég ellen vesszük fel a harcot.

Képek


Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO

 

 


A Devastation a jövőben játszódik, mely jó szokás szerint ismét sötét és kilátástalan. A világot egy hatalmas mamutcég, a Grathius Corporation uralja, mely genetikai manipulációkkal foglalkozik. A játékos az ellenállók csoportját vezeti, akik megelégelték a Grathius uralmát.

Mivel mi vagyunk az ellenállás, logikus, hogy nem is juthatunk hozzá olyan különleges fegyverekhez, mint a mamutcég emberei. Azért van választék bőven, mivel mintegy harminc fajta fegyver, köztük pisztolyok, puskák, gépfegyverek és gránátok közül választhatjuk meg, hogy mivel szállunk szembe az elnyomókkal. A későbbiek folyamán azért belekóstolhatunk az ellenség arzenáljába is, kipróbálva többek közt a távirányítós bombaként használható patkányt.

A Devastation az Unreal Tournament 2003 motorját használja. A környezet ábrázolására fordíthattak volna kicsit több figyelmet a fejlesztők, de ezt ellensúlyozzák a robbanások megjelenítései. Ezekből akad bőven, egyrészt a játékban használható fegyverek tűzerejét figyelembe véve, másrészt annak köszönhetően, hogy gyakran fogunk éghető vegyszerekkel telezsúfolt laboratóriumokban kolbászolni.

A cég elleni harc huszonegy küldetés alatt bontakozik ki, mely harcol Los Angelesben, San Franciscoban, valamint a távol-keleten zajlanak. A missziók során eleinte magunkra vagyunk utalva, később azonban egy lázadó csapat tagjaként, illetve vezetőjeként küzdhetünk. Szükség is lesz a csapatra, mivel a küldetések fokozatosan nehezednek, és egyre több és több ellenséggel találjuk szembe magunkat.

A csapattársak mindegyike rendelkezik valamilyen speciális képességgel, vagy eszközzel. Van köztük olyan, ki távcsöves puskával szedi le az ellenségeket, míg más a számítógépekbe tud betörni. Szerencsére a mesterséges intelligencia jól dolgozik, így nem kell aggódnunk, hogy társaink ostobán lelövetik magukat.

A Grathius kifejlesztett egy különleges eszközt, a spawnert, mely azonnal létrehoz egy klónt, hogyha az eszköz eredeti tulajdonosa elhalálozik. Eleinte nem rendelkezünk evvel az eszközzel, de később megszerezhetjük, minek köszönhetően drasztikusan le fog csökkenni a játékmentések száma. A probléma csak az lehet, hogy a cég emberei is rendelkeznek ilyen szerkentyűvel, méghozzá előbb, mint mi megkaparinthatjuk.