A Vizsla éve - 2002

Március

A tavasz első hónapja hozta a papírformát: élmezőnyben a márciusi ünnepekhez kapcsolódó szavak. Úgy tűnik, egyre inkább felélednek a hagyományok: a húsvéti és a március 15-ikéhez köthető keresések versengéséből a locsolóversek és különböző változatai (locsoló vers, húsvéti locsolóversek stb.) kerültek ki abszolút győztesen. 

Szárnyalók

Zuhanók

locsolóvers ingatlan
húsvét farsang
nőnap hójelentés
március 15. valentin nap
kokárda szerelmes versek
Doszpot Péter Harry Potter
1848 Gyűrűk Ura
Nemzeti Színház electro world
nyúl viva+
John Nash jelmez

Kilógott az ünnepi keresések közül Doszpot Péter, a neves rendőrnyomozó, akiről kiderült, képviselőjelöltként indul az áprilisi választásokon. A hónap nagy eseménye a Nemzeti Színház díszbemutatója volt, melynek nyomán keletkezett kisebbfajta "vihar" a Vizslában is éreztette hatását. Az Oscar-díjakkal jutalmazott Egy csodálatos elme premierje is márciusban volt, ezért nem meglepő, hogy többen is kíváncsiak voltak a főhős, John Forbes Nash Jr. közgazdasági Nobel-díjas életére.

Zuhanórepülésben a februári mulatságok és a tavaly karácsonykor bemutatott sikerfilmek. A február 20-án nyitott Electro World iránti roham is apadóban.

Április

Ennek a hónapnak a szárnyaló keresőszavait leginkább az április 7-én és 21-én lezajlott országgyűlési képvieselőválasztás határozta meg. Április 10-én meghalt a közkedvelt humorista, Hofi Géza, népszerűségét mutatja a vele kapcsolatos keresések ugrásszerűen megnövekedett száma. Április 21-én támadták meg az egykori ferencvárosi labdarúgót, Simon Tibort, aki két nap múlva belehalt a sérüléseibe.

Szárnyalók Zuhanók
választás locsolóvers
Hofi Géza húsvét
fidesz nőnap
Orbán Viktor március 15.
Simon Tibor 1%
anyák napja adóbevallás
érettségi kokárda
József Attila 1848
Erdélyi Tímea szja
ballagás apeh
Forrás: ORIGO
Orbán-Medgyessy párharc áprilisban

A tanév végének közeledtét jelzi az érettségivel és ballagással foglalkozó kifejezések rohamos emelkedése. A május első vasárnapján esedékes anyák napjára már április végén rengetegen kerestek verset, ajándékötletet, virágküldő szolgáltatást.  A zuhanó keresőszavak március 15-e és a március 20-i határidővel beadandó adóbevallás köré csoportosíthatók. A nemzetközi nőnap is elmúlt rég, és a húsvéti sonka elkészítésének titka sem foglalkoztatja már a háziasszonyokat.