A Vizsla éve - 2002

Július

 A nyár közepi pálmavivő keresések három csoportba sorolhatók: az elsőbe az utazással, a vakációval kapcsolatos szavak (térképek, akciós utazási ajánlatok, szálláshelyek stb.) tartoznak.

Szárnyaló

Zuhanó

felvételi ponthatárok diákmunka
aquapark érettségi tételek
pótfelvételi foci vb
Zoltán Erika ballagás
Kapolcs nyári tábor
térkép könyvhét
last minute vagyonnyilatkozat
camping sportsziget
sziget puska
balatonátúszás kistehén
A másodikba a diákok által várt felvételi eredmények és pótfelvételi lehetőségek, a harmadikba pedig a július végi, augusztus eleji kulturális és sportprogramok (Kapolcs, Sziget, Balaton-átúszás). Érdekesség, hogy míg a Sziget Fesztivál iránti érdeklődés óriási, szimbóluma, a kistehén vonzereje csökkenőben. Zoltán Erika rajongói sem tétlenkedtek: júliusban kapott szárnyra a hír, hogy az augusztusi Playboy címlaplánya az énekesnő lesz.

A zuhanófélben lévő keresések jól mutatják, hogy a diákok már régen leérettségiztek, eldobták puskáikat és elballagtak; a parlamenti képviselők vagyonnyilatkozatai sem kavarnak már nagy port; és a focirajongók is kipihenték a júniusi vb fáradalmait.

Augusztus

Az augusztus két ellentétes előjelű, ám Magyarország számára meghatározó esemény hónapja. A rendkívüli esős időjárás miatt augusztus 14-23. között az utóbbi száz év legnagyobb áradása vonult le több közép-európai ország folyóin, így a Dunán is.

Szárnyaló

Zuhanó

árvíz diákmunka
Budapest Parádé felvételi
Manchester United aquapark
tűzijáték Horvátország
vízállás Kapolcs
Népstadion kistehén
ZTE ponthatárok
augusztus 20. camping
Erdélyi Tímea nyaralás
időjárás repülőtér
Az árvíz augusztus 20. megünneplését is elmosta egy héttel. Az árvíz okozta rossz hangulatot némileg talán javította a Népstadionban lezajlott ZTE - Manchester United bajnoki selejtező mérkőzés, ahol is Koplárovics Béla góljának köszönhetően a Manchester United kikapott a Zalaegerszeg csapatától.

Igaz, a Hajógyári-szigeten immár hagyományosan megtartott Sziget Fesztivál is az augusztus nagy eseménye,
Forrás: ORIGO

Nyaralási célpontok a nyáron

ám a hozzá, valamint a Művészetek Völgyéhez kapcsolódó keresések csökkentek. Valószínűleg azért, mert a fiatalok inkább részt vettek, és nem az interneten keresték az eseményeket. Augusztusban a diákok nagy része inkább már pihen, bulizik, így nem csoda, hogy a felvételikkel kapcsolatos keresések is megcsappantak.