Szoftverek 11 milliárdért a közbeszerzésnek

Több mint 11 milliárd forint értékben szerez be Microsoft és Novell szoftvereket a  Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatósága (MKGI).

A Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatósága (MKGI) összesen 11,25 milliárd forint keretösszegben szerez be Microsoft, és Novell szoftvereket - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. A központosított közbeszerzés hatálya alá tartozó, és ahhoz önként csatlakozó összesen 1010 intézmény részére bruttó 8,75 milliárd forintért vásárolnak Microsoft, illetve 2,5 milliárd forint értékben Novell szoftvereket.

Emellett egyedi intézményi igények esetén, a nyerteseknek kapcsolódó szolgáltatásokat is nyújtaniuk kell, illetve feladatuk az ellátási rendszer működtetése is. A hirdetmény közzétételével indított tárgyalásos eljárást, a Microsoft termékek szállítására, mint közös ajánlattevő 14 kereskedő nyerte el: a Microsoft Ireland Operation Ltd., a Microsoft Magyarország Kft., az Albacomp Rt., a Getronics Magyarország Kft., Hewlett-Packard Magyarország Kft., a KFKI Számítástechnikai Rt., az Ingram Micro Magyarország Kft., a Minor Rendszerház Rt., a Montana Rt., a Synergon Informatikai Rt., a Systrend Számítástechnikai Rt., a Számalk Informatikai Rendszerek Rt., a Hungarnet Egyesület, és a Rufusz Computer Kft.

A Novell számítógépes programok szállítását, mint közös ajánlattevő a Novell Magyarország Kft., az Albacomp Rt., a CNW Rt., a Montana Rt., a Novell Professzionális Szolgáltatások Magyarország Kft., a Szinva NET Kft., a Synergon Rt., a Systrend Számítástechnikai Rt., a Var Kft., és a WSH Kft. nyerte el.

KAPCSOLÓDÓ CIKK