Valamennyien szívesen cseréljük ki az unalmas Windows Asztalt látványos háttérre, ábrázolja az kedvenc tájainkat, vagy akár kedvelt filmes hősünket. Összeállításunkban ingyenesen letölthető képekből válogatunk.

Már az első grafikus felülettel (GUI-val) rendelkező operációs rendszereknél is elérhető volt az Asztal, vagyis a rendszer háttérképének kicserélése egy általunk választott képre, illetve grafikára. Napjainkban az egyszerű "testre szabás" népszerűsége semmit sem változott, sőt a különféle skinek, illetve Shell programok használatával már nem csak a háttér, de az egész kezelőfelületet is átállítható. A látványos menük, ikonok és effektusok ellenére a legtöbben megmaradnak a háttérkép cserénél, amihez a digitális családi fotóalbumok mellett az internet kimeríthetetlen forrásnak ígérkezik. Összeállításunkban a képajánlat mellett néhány hasznos segédeszközt is bemutatunk, melyekkel tovább léphetünk.

Képek a hálóról

Webshots Desktop

A Webshots telepítésével több ezer Windows háttérképek tölthetünk egy hatalmas adatbázisból, és ezeket a díszítés mellett képernyőkímélőnek is felhasználhatjuk. A programhoz számtalan képkategória tartozik, amikben kereshetünk és hozzáfűzhetjük saját kollekciónkhoz. A Webshotsban beállíthatjuk a képek automatikus cseréjét és saját képeket is feltölthetünk a weboldalukra.
/szoftverbazis/seged/rendszer/wbsamp.html

WallsMedia

Remek desktop kiegészítés, mellyel Flash animációkat jeleníthetünk meg az Windows Asztalon. A programhoz számtalan érdekes és látványos animáció tartozik. További érdekessége, hogy az animációkat felhasználhatunk képernyőkímélőként is.
/szoftverbazis/seged/grafika/wallsmedia2_50.html

Dreamrender

A látványos programmal a Windows asztalon különféle animációkat, effektusokat. Illetve élő webkamerák által sugárzott képeket jeleníthetünk meg. A program lehetőségeit mi is bővíthetjük, illetve megoszthatjuk másokkal a fejlesztők honlapján.
/szoftverbazis/seged/egyeb/dreamrender_r107_b4.html

Chameleon Desktop

A Chameleon Desktop speciális program, amivel a Windows háttérképeket speciális grafikai effektusokkal színesíthetjük. Használata egyszerű: betöltünk egy képet, kiválasszuk az effektusokat, majd hozzárendeljük a kész képet a Windows asztalhoz.
/szoftverbazis/seged/egyeb/cdsetup.html