Megegyezett a Cadline és a Graphisoft

A Cadline és a Graphisoft megegyezett a közöttük felmerült bírósági vitás ügyek lezárásában. A peren kívüli egyesség a közel három éve indított eljárás végét jelenti.

A Graphisoft és a Cadline megállapodott abban, hogy kölcsönösen semmifajta igényük nincsen a másik fél szoftvereinek szerzőségével, kifejlesztésével, forgalmazásával, terjesztésével kapcsolatban. A felek egyezségükben kitértek arra is, hogy a jövőben tartózkodnak a sajtóban, valamint vevőik és viszonteladóik felé minden olyan nyilatkozattételtől, amely a másik félre nézve hátrányos megállapításokat tartalmazna - áll a felek közleményében.

Mint ismeretes, 2000 áprilisában a Graphisoft Rt. indított pert a CadLine Kft-vel szemben, mivel állítása szerint annak ArchLINE elnevezésű építészeti szoftvere a Graphisoft egy korábbi, ma már nem forgalmazott szoftverén alapul, és így szerzői jogokat sért. A CadLine kérte a kereset elutasítását, egyben tisztességtelen piaci magatartás miatt viszontkeresetet nyújtott be a Graphisofttal szemben