Az APC 2,1 millió szünetmentes tápegységet hívott vissza biztonsági okokra hivatkozva. A kérdéses modellek túlmelegedése tüzet okozhat.

Az American Power Conversion ma jelentette be, hogy biztonsági okokból önkéntesen visszahív a piacról két Back-UPS(r) CS szünetmentes tápegység (UPS) modellt, mivel azok esetleges túlmelegedése tűzveszélyt jelenthet. Az intézkedés világszerte körülbelül 2,1 millió készüléket érint. Az APC világszinten nyolc túlmelegedési esetről kapott értesítést, amelyek következtében az egységek külső burkolata megolvadt. Magyarországon eddig hasonló hibabejelentés nem történt. A bejelentett esetek közül három alkalommal kisebb vagyoni kár keletkezett. Személyi sérülésről nem érkezett bejelentés.
A termékvisszahívás az APC Back-UPS CS termékcsalád két specifikus modelljére, a Back-UPS CS 350 és a Back-UPS CS 500 120 voltos és 230 voltos változataira korlátozódik. Az érintett modelleket 2000. novembere és 2002. decembere között gyártották. Az egységeket elsősorban informatikai és elektronikai nagy- és kiskereskedelmi, illetve csomagküldő hálózatokon keresztül értékesítették világszerte.

Az ügyfelek az egységek elején található típusjelzés, valamint az egységek alján található sorozatszám alapján tudják meghatározni, hogy érinti-e az adott egységet az intézkedés. Az intézkedés azokat az egységeket érinti, amelyek gyártási számának első hat számjegye az alább megadott tartományok valamelyikébe esik:

   AB0048 ... AB0251,
   BB0104 ... BB0251,
   JB0125 ... JB0251.

Azokra az egységekre, amelyek gyártási száma "R" betűvel végződik a termékvisszahívás nem vonatkozik. 

Az APC javasolja, hogy az érintett ügyfelek azonnal helyezzék üzemen kívül az intézkedés hatálya alá tartozó szünetmentes tápegységeket. Először kapcsolják ki az UPS-hez csatlakoztatott berendezéseket, utána magát az UPS-t, majd húzzák ki az UPS csatlakozózsinórját a villamoshálózat dugaszolóaljzatából.