Változtatható sávszélességű, mikrohullámú internetszolgáltatás indult a tavalyi év végén Budapesten. A szolgáltatás egyelőre Óbudán vehető igénybe.

2002 decemberében Óbudán az ACE Telecom és a Macrosolid Media Consulting elindította Netroller mikrohullámú internetszolgáltatását, az első ügyfelek január végétől használják a hálózatot. A szolgáltatás a hozzáférési sebesség és felhasználható idő szempontjából eltérő szolgáltatás csomagokat kínál, így elsőként teszi elérhetővé a "bandwith on demand" (sávszélesség igény szerinti megválasztása) lehetőségét a magyar internetszolgáltatás piacán. A Netroller honlapon keresztül a sebesség feljebb vagy lejjebb állítható. A sebesség módosítása természetesen kihatással van a felhasználható idő mennyiségére. Ha növeljük a sebességet, akkor csökken az idő, ami alatt a Netroller ugyanazt a virtuális utat megteszi - áll a szolgáltató közleményében.

A garantált (64, 128, 384, 762 kbps) sebességet nyújtó díjcsomagok közül ki-ki internetezési szokásai és pénztárcája szerint választhat. A szolgáltató az elérést elsősorban lakóközösségek számára ajánlja.