Csevegő- és fájlcserélő hálózatokon keresztül terjeszti magát egy hírességek képeit kínáló féregvírus, amely hátsó ajtót nyithat a számítógépen.

A vírusvédelmi szoftvereket fejlesztő brit Sophos cég szakemberei egy új számítógépes károkozót fedeztek fel. A W32/Igloo-15 féregvírus többek között Catherine Zeta-Jones, Britney Spears és más hírességek fotóit, illetve esetenként programtöréseket kínál a gyanútlan áldozatnak, valójában azonban hátsó ajtót telepít a PC-re a fájlok megnyitását követően. Ezt kihasználva a fertőzött komputerhez illetéktelenek is hozzáférést szerezhetnek az interneten keresztül.

Az Igloo-15 a Kazaa fájlcserélőn, illetve az IRC (Internet Relay Chat) csevegőhálózatokon képes terjeszteni magát. 2001-ben ütötte fel fejét a világhálón a Kurnyikova nevét bitorló e-mailvírus, amely az orosz teniszezőnő meztelen képeit ígérte, ehelyett azonban az áldozat gépén megtalálható e-mail címekre továbbította magát. Az előbbi két féreghez hasonlóan az emberek manipulálhatóságára épített a BritneyPic vírus, amely az ígért képek helyett szintén tömeges e-mail-küldést hajtott végre, ezáltal hatalmas többletforgalmat generálva a hálózatokon.