Több millió SMS-t küldtünk Valentin-napon

Február 14-én, Valentin-napon mindhárom hazai mobilszolgáltató ügyfelei egy szokásos hétköznap adatait akár kétszeresen meghaladó számú szöveges üzenetet küldtek.

A Pannon GSM közleménye szerint február 14-én közel kétszer annyi SMS-t indítottak útjára a társaság előfizetői, mint egy átlagos napon.  A Pannon GSM ügyfelei Valentin-napon délután 2 óráig 1 millió szöveges üzenetet küldtek el, a nap végéig pedig összesen 2,1 millió darab SMS hagyta el a szolgáltató mobilhálózatát, a teljes forgalom pedig közel 5,2 milliót tett ki. Emellett pénteken duplaannyi multimédiás üzenetet küldtek az ügyfelek, mint máskor, igaz, a társaság ügyfelei márciusig ingyenesen küldhetnek MMS-t.

70 százalékkal több SMS-t továbbítottak a Vodafone ügyfelei mobiltelefonjaikról, s a szolgáltató közlése szerint szintén számottevő volt a márciusig itt is ingyenesen küldhető multimédiás üzenetek száma - közölték a társaságnál érdeklődésünkre.

A Westel hálózatából Valentin-napon összesen 5 millió üzenetet ment ki és be, a legforgalmasabb időszak este fél 7 és fél 8 között volt, ezen egy órában 150 ezer üzenetet küldtek ki az ügyfelek. Szintén jelentős növekedést tapasztaltak a társaság által üzemeltetett, ingyenesen használható internetes SMS-küldő szolgáltatás forgalmában is - tudtuk meg a Westeltől.

KAPCSOLÓDÓ CIKK