Magyarul is megjelenik a McAfee VirusScan

A Network Associates szerint az informatikai biztonság területén 2002-ben jelentős fordulat következett be. A vállalat új magyar nyelvű fejlesztésről is beszámol.

Az informatikai biztonsági megoldásokat kínáló vállalat kelet-európai igazgatója, Renske Galema asszony Budapesten ismertette a vírusvédelmi cég legújabb megoldásait a hálózati biztonsági új korszakában. A cég szerint a hagyományos technika elérkezett ahhoz a határhoz, ahonnan az már nem fejleszthető tovább. Az eddig megoldások szerint, amikor felbukkan egy vírus, akkor azonosítják és kifejlesztik ellenszerét - megjelenik a frissítés. A hagyományos védelmi ciklust a vírusirtó kutatók egyre jobban felgyorsították - a vírusokat hamar beazonosítják -, azonban a vírusok terjedése is felgyorsult, elsősorban a belső hálózatok és az Internet fokozódó elterjedésének köszönhetően - állítja a NAI. Az új, proaktív elnevezésű stratégiában forgalomelemző szoftverek figyelik a hálózati forgalmat és a behatolás jelző rendszerek vírusgyanú esetén (például meg növekedett forgalom) izolálják a gyanúsnak vélt kódokat. A rendszerért felelős szakemberek ezzel időt nyernek, amíg a vírust azonosítják és elkészítik a megfelelő ellenszert. A proaktív megoldás lényege, a hálózati, a biztonsági, valamint a vírusvédelmi megoldások szoros együttműködésén alapszik.
 
VirusScan magyarul

Idehaza a NAI 45 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik a nagyvállalati szektorban, a kis- és középvállalati szektorban 20 százalékkal, míg az otthoni felhasználók körében ennél is kevesebbel. A cég tervei szerint első lépésként megkezdődött a lokalizált, helyi nyelvű termékek bevezetése az otthoni és kisvállalati felhasználók számára. Elsőként idén májusban a lengyel nyelvű McAfee VirusScan 7.0 jelenik meg, amit hamarosan követ a cseh, majd a magyar változat. A régió átlagában évente 25 százalékos forgalombővülést terveznek a következő időszakban, Magyarországon évi 18 százalékot.