Márciustól olcsóbb díjcsomagok az Axelerónál

Március 1-től az Axelero Internet új, az eddigieknél átlagosan 25 százalékkal olcsóbb internetezést biztosító előfizetési konstrukciókat vezet be. A kedvezmények mind a hagyományos modemes, mind az ADSL-előfizetésre érvényesek.

Az új szolgáltatások mindegyikére igaz, hogy az internetszolgáltatás díja és a telekommunikációs díj a felhasználók számára egy közös számlán jelenik majd meg - áll az  internetszolgáltató közleményében. A Kombi 15, 40, 100 néven most bemutatkozó, az internet-hozzáférés díját és a telefonköltséget is tartalmazó dial-up termékcsalád tagjai bruttó 3 ezer forintért 15 óra, 6 ezer forintért 40 óra, 9 ezer forintért pedig 100 óra kapcsolt vonali internetelérést biztosítanak a lakossági előfizetők számára.

Csökkenő árú kapcsolt vonali és ADSL-díjcsomagok

A Kombi 15, 40, 100 termékcsaládban kínált legolcsóbb, 3000 forintért elérhető 15 órás kapcsolt vonali hozzáférés kifejezetten a kezdő internetezők igényeinek felel meg. Ez a szolgáltatás ajánlott azoknak a családoknak is, ahol a munkahelyen internetezők a most induló kormányzati PC-program keretében jutnak otthoni számítógéphez, és internetelérést is kívánnak vásárolni. A 6000 forintos 40 órás szolgáltatás már a nagyobb fogyasztóknak és családoknak készült, míg a 9000 forintos 100 órás szolgáltatás révén az ADSL lefedettséggel még nem rendelkező területeken biztosítható a még nagyobb igényeket kielégítő hozzáférés addig, amíg ADSL-kapcsolatra nem lesz lehetőség.

Modemes hozzáférések
Telefon és internetdíj együtt Árelőny
Kombi 15

3000 Ft

10%
Kombi 40

6000 Ft

30%
Kombi 100

9000 Ft

58%

Az árelőnyt az eddig kínált kedvezményes Matáv telefonos díjcsomagok és az internethozzáférés összköltségét alapul véve számítottuk ki. A Kombi csomagokat csak egyéni előfizetők vehetik igénybe.

Március 1-től a kapcsolt vonali internetelérésnél eddig megszokott számlázási mód is megváltozik. Az új csomagok fix összegért tartalmazzák mind az internet-hozzáférés, mind a telefondíj költségét, az erről szóló számlát az Axelero ügyfelei az internetszolgáltatótól kapják meg. Az Axelero jelenlegi előfizetői - érvényben lévő szerződésük keretei között - is választhatják az új ajánlatokat.

Jelentősen csökken a lakossági szélessávú ADSL hozzáférés előfizetői díja is, a két különböző letöltési sebességet - 384 és 512 Kbit/s - kínáló szolgáltatásért március 1-től bruttó 9900, illetve 11900 forintot kell fizetni. Ezzel egy időben átalakul az üzleti kapcsolt vonali és ADSL portfolió is, amelyek előfizetői díjai is csökkennek majd. A szolgáltatások a Matáv új, február 18-án bejelentett nagykereskedelmi ajánlatára épülve kerülnek kialakításra.

ADSL - gyors internet
Korlátlan, nincs telefondíj Árelőny
ADSL hobbi

9900 Ft

23%

ADSL otthon

11900 Ft

1000 Ft
33%-kal nagyobb
sebesség mellett

Az ADSL Hobbi és ADSL Otthon csomagot csak egyéni előfizetők vehetik igénybe. A megadott árak kétéves elkötelezettség esetén érvényesek. Az árelőnyt az eredeti ADSL Otthon csomag alapul vételével számítottuk ki.

Egyszerűsödő számlázási mód

Az Axelero Internet meggyőződése, hogy az új ajánlatok nagymértékben segítik majd az internet elterjedését és az információs társadalom kiépülésének fejlődését Magyarországon. Az Axelero Internet vélekedés szerint az otthoni internetezés elterjedésének motorja, a nyugat-európai országokhoz hasonlóan Magyarországon is, a vezetékes telefonon keresztül történő internetezés. Ez az internetelérés eddig általában két külön számlán szereplő költségelemet - az internet-hozzáférés és a telefonhasználat díja - tartalmazott, amely a felhasználók számára megnehezítette az összköltség nyomon követését. Ezt felismerve az Axelero már másfél éve kínál előfizetőinek olyan hozzáférési szolgáltatásokat, amelyek mindkét költségelemet magukban foglalják. A vállalat közleménye szerint a most bevezetésre kerülő szolgáltatások azonban az előfizetők számára minden eddiginél kedvezőbb áron kínálnak internet-hozzáférést.
 
Az Axelero Internet a most bevezetett, igen kedvező árú szolgáltatásaival továbbra is a hazai internethasználat gyorsítását kívánja elősegíteni. A kapcsolt vonali szolgáltatások előfizetői táborának növelésén túl az Axelero kiemelt figyelmet kíván fordítani az ADSL-t használók számának dinamikus növelésére, a szolgáltató szerint a szélessávú internetezés az a terület, ahol már rövid távon is felzárkózhatunk az európai élvonalhoz.

(Az [origo] kiadója az Axelero Internet Rt.)