100 millióért tovább építkezik az Overture

Néhány nap alatt a második, 100 millió dolláros nagyságrendű felvásárlásáról számol be az internetes keresőszolgáltatást működtető Overture.

Az Overture kereken 100 millió dollárért vásárolja meg a Fast Search and Transfer nevű norvég cég webes keresési részlegét - tudósít a vállalat közleménye. Az amerikai vállalat szerint az AllTheWeb.com weboldalt üzemeltető Fast technológiájának megszerzésével tovább növelheti részesedését az internetes keresőszolgáltatások piacán. Az Overture jelenleg és a jövőben is olyan szolgáltatásra kíván koncentrálni, ahol a fizető partnerek, hirdetők bérelt helyet kapnak a kereső találati listáján.

A 80 ezer hirdetővel rendelkező Overture ezzel egy hét alatt a második akvizícióról számol be: néhány nappal ezelőtt látott napvilágot a hír, miszerint a vállalat 140 millió dollárért felvásárolja a nagy hagyományokkal rendelkező, ám mára háttérbe szoruló Altavistát. Az Overture az új szerzemények és saját megoldásainak ötvözését tervezi, a Fast felvásárlása előre láthatóan áprilisra zárulhat le.

KAPCSOLÓDÓ CIKK