Archangel

Mi történik az emberrel, hogyha elgázolja egy kamion? Erre a kérdésre ad egy meglehetősen szokatlan választ a JoWooD és a Metropolis akció-szerepjátéka, az Archanegel.

 

Képek


Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO

Adva van tehát a főszereplő, akit jelen esetben Michaelnek hívnak. Vele történik meg az a kellemetlen eset, hogy elgázolja egy nagy sebességgel száguldó kamion. Michael azonban nem hal meg - legalábbis első látásra -, hanem egy középkori kolostorra emlékeztető épületben találja magát. Miután feltesz néhány olyan alapvető kérdést, mint hogy ki ő, hol van és hogyan került oda, nekiindul helyzete tisztázására.

Mielőtt azonban az első ajtón túljutna, feltűnik egy ragyogó arcú angyal, aki közli Michaellel, hogy azért nem adatott át a halálnak, mivel feladata van: harcolnia kell a gonosz ellen. A történet itt nagyjából véget is szakad, további információkat és válaszokat a miértekre és hogyanokra hiába várunk. Kezdődhet a harc!

Az Archangel egy meglehetősen akcióorientált játék, noha a kiadó szerepjátékként aposztrofálja. Michael az angyallal történő rövid megbeszélés után nyomban elkezdheti gyilkolni az útjába kerülő zombikat és egyéb szörnyetegeket. Ehhez először egy igen hatékony fegyver, a fény kardja áll rendelkezésére, mely azonban igen gyorsan fogyasztja főhősünk spirituális energiáját, mely ráadásul igen lassan regenerálódik. Szerencsére a későbbiekben találhatunk más, kevésbé hatékony, de kevéssé energiaigényes fegyvereket.

A fegyverek tárháza meglehetősen széles, köszönhetően főleg annak, hogy a játék három korban és három helyszínen játszódik. Az első kor a középkor, melyben mágikus kardunkat íjakkal, egyéb kardokkal és késekkel helyettesíthetjük. A középkor után mindjárt a jövőbe, méghozzá Berlinbe ugrunk, ahol lőfegyverekkel – pisztolyok, puskák, rakétavetők - próbálhatunk meg talpon maradni. A harmadik helyszín a gonosz pokoli fellegvára, ahol jobban tesszük, hogyha ismét előhúzzuk hüvelyéből a jó öreg kardot.

Az eseményeket harmadik személyű nézetből látjuk, akárcsak az Oni-ban, és társaiban. Az irányítást könnyű elsajátítani, mind a harci elemek, mind a mozgás terén. Michaelnek lehetősége van az ellenfelei mögé, illetve közelükbe lopózni, és ha egy arra megfelelő fegyver van a kezében, akkor hatalmas erejű csapást hajthat végre. Akadnak ugyan platformelemek is, melyekről igen könnyen le lehet esni, de ezek nem rontják azért el a játékot.

Előző
Következő