A harc körökre osztott módon zajlik, eltérően a legtöbb izometrikus nézetű szerepjátékban megismert valósidejű-megállítható módszertől. Ezzel a módszerrel kiküszöbölhetőek azok a kellemetlen momentumok, mikor alacsonyszintű papleánykánk nekirohan valami izomarcú orknak, mert mi nem vettük észre. A játék kezelőfelülete egyszerű és áttekinthető, mely kiegészülve a körökre osztott harcrendszerrel nagyban megkönnyíti a kezdő játékosok dolgát.

Kezdetben öt játékossal indulunk, melyek mindegyikét a D&D 3rd Edition szabályai szerint részletesen alkothatunk meg. Később, a kalandok során fognak csatlakozni más karakterek is hozzánk, melyeket teljes mértékben irányíthatunk. Lesznek, akik végérvényesen beszállnak - már persze, ha mi is akarjuk -, mások csak egy küldetés erejéig segítenek.

A küldetéseket illetően lesz egy fővonulat, amit feltétlen végig kell járnunk, de számos mellékküldetés is vár bennünket. Ezeket nem muszáj, de érdemes teljesíteni, mivel pénzhez, kincsekhez, és nem utolsó sorban tapasztalati pontokhoz juthatunk.

A harmadik kiadás megjelenésével sok játékos fordult ismét az AD&D, illetve D&D világok felé. És ugyan Greyhawkon már csak az igazi veteránok kalandoznak, a Greyhawk: The Temple of the Elemental Evil segíthet az új generációnak megismerni ezt a remek világot.

Rendszerkövetelmény: még nem ismert.