Újabb DVD-író a Hewlett Packard-tól

Új DVD-íróval lép piacra a Hewlett-Packard. A négyszeres írási sebességgel rendelkező HP DVD Writer 300 a DVD+RW tábort erősíti.

Nem pihen babérjain a DVD+R/RW tábor, méltó válaszlépésnek lehetünk tanúi. A nemrégiben piacra dobott, DVD-R/RW lemezeket kezelő Pioneer DVR-A05 ellenlábasaként a HP bejelentette négyszeres sebességű DVD+RW meghajtóját, amely belső és külső változatban egyaránt kapható lesz, várhatóan már februárban. EIDE (ATAPI) csatolófelületet alkalmaz a belső változat, míg az igényes megjelenésű külső egységet USB 2.0 és FireWire csatlakozással egyaránt ellátták.

4,7 GB-os egyszer írható (DVD+R) és azonos kapacitású többször írható (DVD+RW) lemezeket kezelnek a készülékek. A 4x-es sebességű rögzítés révén mindössze 15 percre van szükség egy 4,7 GB-os, egyszer írható DVD+R lemez teleírásához. (Ez a kapacitás háromórányi digitális videofelvétel tárolására elegendő). A 16x10x40x-es CD-írási sebesség megfelelő mindennapos otthoni vagy irodai alkalmazásra.

A HP dvd300-as sorozat az ArcSoft Showbiz DVD szoftver legújabb, 1.3-as verzióját is tartalmazza, amely kezdő felhasználóknak is megfelelő eszköz mozgóképfelvételek DVD-re írásához.

KAPCSOLÓDÓ CIKK