Fordítani is képes a digitális toll

2003.02.28. 14:06

Továbbfejlesztette termékét a C-Pen gyártója, memóriával egészítve ki az eddig csak vezetékkel PC-hez kapcsolva használható eszközét. A toll formájú optikai eszköz olvas (szöveggé alakít), gyűjt és PC felé továbbít információkat.

Forrás: ORIGOA C-Pent csak végig kell húznunk a kívánt szövegsorok fölött, és a beépített elektronika azonnal digitalizálja a magyar, angol, cseh vagy akár orosz nyelvű szöveget. PC-től távol is használhatjuk a memória- és infravörös port kiegészítések révén a hasznos szolgáltatásokat, például könyvtárban lexikonokból kigyűjthetjük az érdekes címszavakat, vagy igénybe vehetjük a beépített szótár szolgáltatásait.

Négysoros, monokróm LCD képernyő teszi lehetővé, hogy eligazodjunk a beállítások között, illetve ennek révén ellenőrizhetjük az éppen beolvasottak helyességét, böngészhetünk dokumentumainkban. Rendelkezik C-Write üzemmóddal, amikor - akár egy hagyományos tollal - írhatunk a készülékkel, ily módon azonban csak angol nyelvű jegyzeteket vihetünk be. Két AAA tartós elemmel három-négy hétig használhatjuk a "digitollat", memóriájának kapacitása négy megabájt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK