Internetes portál indul időseknek

Az  Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium internetes portált indít időskorúak számára. Az Ezüstkor néven induló webhely várhatóan júniusban kezdi meg működését.

Hegyesiné Orsós Éva, a szaktárca helyettes államtitkára elmondta: a honlapon a nyugdíjas korúakról és szervezeteikről olvashatók majd információk, emellett az idősek a nekik szóló szolgáltatásokról is tájékozódhatnak, és üzeneteket is küldhetnek egymásnak. A portál ugyanakkor nemcsak az öregedő korosztály fóruma lesz, hanem hozzátartozóik is hasznos információkat kaphatnak a családtagjaiknak nyújtható szolgáltatásokról.

A helyettes államtitkár jelezte: márciusban jön létre az oldal tartalmáért felelős szerkesztőbizottság, és a portál elindítását egy beszélgetéssorozat előzi meg,
amelynek keretében a szociális tárca az ország idősszervezeteit és közösségeit keresi fel, hogy tájékozódjon a nyugdíjasokat érdeklő kérdésekről. Ennek célja, hogy az idősek szükségleteiről átfogó képet kapjanak az internetes oldal szerkesztői. A tárca arra is kíváncsi, hogy a nyugdíjasok hol és mekkora számban használnak számítógépet, egyáltalán ismerik-e az internetet. Ennek ismeretében a minisztérium segítséget tud majd adni többek között az idősklubok informatikai fejlesztéséhez is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK