Letölthető a Turrican 2002-es verziója

Megjelent a tizenhárom évvel ezelőtt debütáló Turrican új változata. Az akciójáték a 2002-es évszámmal kiegészült címmel, átrajzolt grafikával és eredeti zenével ingyen letölthető.

Szép számmal akadnak olyan régi játékok, amiket egyszerűen nem lehet elfelejteni.A Factor5 cég Turrican című játéka többek szerint az egyik ilyen program. A tizenhárom évvel ezelőtt megjelent első rész után számtalan folytatás követett Amigára, Atari ST-re Commodore 64-re és Segára. Most az egykori játék emlékeit eleveníthetjük fel, és újra elmélyedhetünk a kétdimenziós akciójáték varázsában.

Forrás: ORIGOTurrican 2002 címmel megjelent a program újrafeldolgozása, amit ingyen elérhetővé tettek a fejlesztők. A játék kétféle változatban tölthető el: egyikben Chris Hüelsbeck csodálatos FTMX zenéje, míg a másikban az átkonvertált muzsika szólal meg.

A Turrican 2002-ben a régi játékok grafikáját újrarajzolták, és a pályákat, valamint játékmenetet kismértékben átdolgozták a német fejlesztők. A kisebb-nagyobb változások ellenére a játékban megmaradt az ismert Turrican-érzés: vérbeli akciójáték, lendületes zenével és izgalmas játékmenettel.