MMS-kapcsolat a hazai mobilcégek között

Március 15-től mindhárom hazai GSM-szolgáltató ügyfelei elküldhetik multimédiás üzeneteiket bármely más magyar mobilcégnél lévő telefont használó ismerőseiknek.


 

Összekapcsolta MMS-központjait a három magyar GSM-szolgáltató, a Pannon GSM, a Vodafone és a Westel. Az együttműködés révén a társaságok multimédiás üzenetküldésre képes mobilkészülékkel rendelkező ügyfelei számára lehetővé válik, hogy bármelyik hazai mobilcéggel szerződött ismerősük mobiltelefonjára a szöveges információk mellett képet és hangot tartalmazó MMS üzeneteket küldjenek el. A most bejelentett együttműködés előtt csupán a Westel és a Pannon GSM ügyfelei küldhettek egymásnak képes üzeneteket, miután a két társaság tavaly december végén összekapcsolta üzenetküldő központjait.

A három operátor az MMS-központok összekapcsolásától a multimédiás üzenetküldés gyorsuló elterjedését reméli. Az együttműködésnek köszönhetően a multimédiás üzenetek több tízezer multimédiás készüléket használó ügyfélhez juthatnak el azonnal. Az MMS-ek küldése egyszerű, az eddigiekkel azonos módon történik, az MMS-központok automatikusan abba a hálózatba továbbítják a képes üzenetet, amelyet a címzett használ.

Mindhárom hazai mobilszolgáltatónál üzemel az MMS-ek megtekintését lehetővé tevő internetes felület, melyen keresztül azok az ügyfelek is megtekinthetik a számukra küldött képes üzeneteket, akik nem rendelkeznek MMS-képes telefonnal. A társaságok kínálatában jelenleg összesen 12-féle MMS-képes mobiltelefon található.

KAPCSOLÓDÓ CIKK