Csendes PC-t mutattak be a CeBIT-en

Mindenféle ventilátorzajtól mentes, síri csendben működő asztali számítógép mutatkozott be a hannoveri technológiai kiállításon.

Forrás: ORIGOA Hush Technologies kifejezetten nappalikba szánt Silent Mini-ITX PC elnevezésű konfigurációja olyan hűtési technológiát használ, amely szükségtelenné teszi ventilátorok alkalmazását a komputer belsejében, ennek köszönhetően pedig a PC gyakorlatilag teljes csendben végzi működését. Mint a képen is látszik, a leginkább egy hifi-eszközre emlékeztető csendes PC kompakt (37x34x5,9 cm-es), mini-ITX formátumú házának két oldalán extra hűtőbordákat is elhelyeztek, amelyek szintén hozzájárulnak a processzor, a táp és más alkatrészek által termelt hő optimális elvezetésében.

CeBIT 2003
Tekintse meg galériánkat!Képek a CeBIT-ről

A számítógépet  tajvani VIA cég integrált komponenseket (processzor, hangkártya, hálózati kártya, stb.) tartalmazó alaplapjaival, merevlemezzel és CD/DVD meghajtóval lehet megrendelni, amelyek típustól függően eltérő paraméterekkel rendelkeznek, egyes változatokat akár a tévéhez is lehet csatlakoztatni. A csendes PC jelenlegi változata 55W teljesítményű táppal rendelkezik, amely szintén nem igényel működéséhez ventilátoros hűtést. A jövőben megjelenő változatok várhatóan nagyobb teljesítményű táppal is megvásárolhatók lesznek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK