A Hewlett-Packard több távközlési szolgáltatóval együttműködve új vezeték nélküli hálózati szolgáltatás indítását tervezi az Egyesült Államokban. A rendszer a WLAN határain túl is hálózati elérést biztosít.

A megoldással a HP négy nagy amerikai távközlési céggel együtt biztosít online kapcsolatot ügyfeleinek. Míg a különböző WLAN (vezeték nélküli helyi hálózat) megoldások, például a Wi-Fi csupán kis körzetben, például egy épületben, vagy annak környékén kínálnak hálózati elérést, a HP új WWAN (vezeték nélküli nagy kiterjedésű hálózat) rendszere a partnervállalatok mobil adathálózatára támaszkodva az Egyesült Államok területének nagy részén igénybe vehető. Így a különböző hordozható eszközök (notebookok, PDA-k) bárhol, akár utazás közben is csatlakoztathatóak lesznek a netre. A négy amerikai szolgáltató az AT&T Wireless, a Sprint, a T-Mobile USA és a Verizon Wireless. A HP szolgáltatása a távközlési szolgáltatók GSM/GPRS, illetve CDMA/1XRTT rendszerein működik.

A HP eszközökkel elérhető szolgáltatás díjszabásáról egyelőre nem ismert, a távközlési szolgáltatókhoz testre szabott, négy féle hálózati adapter árai és leírása már megtalálható a vállalat honlapján.