Micro ATX ház, minden integrálva: olcsó, kis helyen elfér, csupán egy processzor kell bele és máris kész a komplett gép. Ez a lényege az Albatron PM845GV alaplapnak.

A lap az Intel845GV chipsetre épül. Ez a lapkakészlet beépített grafikus vezérlőt tartalmaz, és emellett az alaplapra integrálva minden, ma divatos funkció beépítésre került. Hálózati csatlakozó, 6 darab USB (2.0 és 1.1, ebből 4 kivezetve), két csatornás AC97 hangrendszer. Magyarán ha egy procit és memóriát rakunk az alaplapba, illetve egy merevlemezt csatlakoztatunk az ATA csatoló-felülethez, akkor egy komplett számítógéphez jutunk (ez pedig számtalan élethelyzetben és rengeteg felhasználásnál nagyon hasznos lehet).

Egyértelmű az Albatron szándéka. Olcsó, de jó teljesítményű irodai gépekbe, vagy otthoni, második PC-be szánják ezt az alaplapot. Miért? Egyrészt azért, mert ugyan van AGP slot az alaplapon, videókártyát mégsem fogad, hanem úgynevezett VGA ADD kártyát, amely nagyobbrészt az extra kivezetésekhez (analóg videójel, DVI) nyújt segítséget. Másik ok az 5.1-es hangrendszer hiánya, amely a mai játékoknál lassan már alapkövetelmény. Sajnos a VGA rendszer hiányossága azt is előrejelzi, hogy nem lehet a videókártyát cserélni, így nehéz is lesz a PM845GV-vel felszerelt gépet a jövőben fejleszteni. Szerencsés a tápcsatlakozó elhelyezése: A floppy-csatlakozó mellett elég könnyen elérhető, ha szerelni kell. A két DIMM slot is arra utal, hogy nem épp szerverbe való a PM845GV, inkább irodai alkalmazáshoz, esetleg internetezéshez ajánlható. Sebességi adatai alapján nem magaslott ki a hasonló Intel845-ös alaplapok közül, a megbízható középmezőnyben végzett.

Pozitívuma viszont az 533 MHz-es FSB, amely segítségével kicsit gyorsabban folynak az adatok a proci és a memória között. Ez utóbbi sajnos csak 266MHz-es lehet (sem 333, sem 400MHz-es memóriákat nem kezel).