Karóra-mobilt mutatott be a DoCoMo

Csuklón viselhető, e-mailezésre és weboldalak böngészésére is alkalmas mobiltelefont mutatott be a japán NTT DoCoMo mobilcég.

Forrás: ORIGOA szigetország legnagyobb mobilszolgáltatójaként ismert DoCoMo szerdán mutatta be Wristomo névre hallgató új termékét, amely egy karóra formájú mobiltelefon. A monokróm kijelzővel rendelkező 113 g tömegű, vízálló eszközt a Seiko gyártja a mobilszolgáltató számára, amely a 20-30 év körüli üzletembereket kívánja megcélozni a nem mindennapi termékkel. A  karóra-mobil hagyományos beszédkommunikáción kívül legfeljebb 6 ezer karakterből álló e-mailek küldésére és fogadására, valamint weboldalak böngészésére is alkalmas legfeljebb 64 kbps-os sebességgel, továbbá GPS-funkcióval (globális helymeghatározó rendszer) is ellátták. A mobiltelefonként is használható karóra csak egy Japánban üzemelő PHS (Personal Handyphone System) nevű hálózaton működőképes, egy akkumulátortöltéssel pedig durván 2 órás beszélgetést tud biztosítani. Értékesítését a jövő hónapban kezdik meg, a karóra-mobil várhatóan 50 ezer jenbe fog kerülni.

A nemrég lezajlott hannoveri CeBIT technológiai vásáron a dél-koreai Samsung is bemutatott egy karóra méretű mobiltelefont. A Wristomótól eltérően színes kijelzővel szerelt, internetelérésre is alkalmas eszköz várhatóan az év vége tájékán kerülhet majd piacra. Az IDC piackutató cég várakozásai szerint a karóra-mobilok borsos áruk révén még jó ideig nem fogják meghódítani a tömegpiacot.

KAPCSOLÓDÓ CIKK