Webes kereső fejlesztésén dolgozik a Microsoft. A vállalat szerint technológiai háttere és erőforrásai révén meg tudná szorítani a keresési piacot jelenleg uraló Google-t.

- Egyre inkább versenytársként látjuk a Google-t - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek a Microsoft MSN részlegének egyik marketingvezetője. Bob Visse elmondása szerint a vállalat a Google-nál jobb keresőszolgáltatás kifejlesztését tűzte ki célul, a jelen rendszer fejlesztésén jelenleg is dolgoznak. - A Microsoft jelentős összegeket fektetett az új webes keresési technológia létrehozásába - tette hozzá Visse, ennek összegét a vállalat azonban egyelőre titokban tartja. Egy elemző szerint a Microsoft a webkeresési csapat létszámát is megháromszorozza, így a vállalatnál a jövőben már 200-an foglalkoznak csak ezzel a területtel.

Piaci részesedés 
Google 54,7%
Yahoo 22,1%
MSN Search 9,5%
A Microsoft által kidolgozott cél, vagyis a Google megszorítása elég ambiciózusnak tűnhet a számok tükrében.

A OneStat.com piackutató cég az idei év eleji helyzetet bemutató adatai szerint a Google több mint 50 százalékos részesedéssel uralja a webes keresők piacát, második helyre a Yahoo került. A Microsoft MSN Search szolgáltatása csak a dobogó harmadik fokára volt képes felkapaszkodni, közel 10 százalékos piaci résszel.