Megjelent a Fujifilm FinePix A310 Zoom

Bemutatta a Finepix A303 utódját a Fujifilm. Az új modellben számos hasznos és fontos jellemzőn javítottak, így az eddig is népszerű modell utóda méltán számíthat kedvező fogadtatásra.

Forrás: ORIGOAz A310-es a Fuji második gépe, amely a negyedik generációs érzékelő lapkára, a SuperCCD HR-re épül, ezzel a 3,1 megapixeles szenzorral a gép akár 6 millió képpontból álló képek rögzítésére is alkalmas. A zoomobjektív átfogása a 35 mm-es filmes gépeknek megfeleltetve 35-114 mm, legnagyobb fényereje F 2.8-4.8. Jelentősen fejlődött az érzékenység, mely most már akár ISO800 is lehet. Az elérhető expozíciós idők köre is bővült, s így 2-1/2000 mp-es záridők alkalmazhatók. A két AA ceruzaelemmel, illetve akkumulátorral működő kamera a képeket xD kártyán tárolja, melyekre a jelentősen csökkentett energiaigény jellemző. A takarékos energiafelhasználás egyébként az egész készülékre igaz, így jóval több idő telhet el két elemcsere között, mint azelőtt. A kamerával mozgóképeket is rögzíthetünk, bár a másodpercenként rögzített 10 kép igencsak szaggatott videófelvételt fog eredményezni, melynek hossza  egyébként csak a memóriakártyán rendelkezésre álló hely mennyiségétől függ.

A kamerát 16 MB-os xD kártyával, csuklópánttal, video- és USB-kábellel szállítják. A driverek tartalmazó lemezen megtaláljuk még a Fuji képnézegető programját, a FinePix Viewer 4.0, illetve a ImageMixer VCD nevű szoftvert, amellyel multimédiás albumokat hozhatunk létre. A készülékhez opcionálisan megvásárolható a Fuji PictureCradle elnevezésű eszköze, mellyel egy időben megoldható a képek és az akkumulátorok töltése.