Japán legnagyobb mobilszolgáltatója, az NTT DoCoMo kedden mutatta be új kézi készülékeit, melyek már kategóriájukhoz képest nagy felbontású digitális kamerával vannak felszerelve.

A szigetországban hamarosan kapható lesz az NTT DoCoMo-nál három új mobiltelefon, amelyek 1 megapixeles érzékelővel felszerelt beépített digitális kamerával rendelkeznek. Ez a felbontás már eléri az alsókategóriás digitális fényképezők képességeinek szintjét, és azért számít újdonságnak, mert a kamerás mobilokat mindeddig gyengébb tudású fényképezőkkel szerelték fel.

Az új mobiltelefonokat a Fujitsu, a Sharp és a Sony Ericsson gyártja majd, s elviekben akár normál méretű papírnyomatokat is lehet majd készíteni az ezekkel készített fényképekből. A három új kamerás telefon közül a Sony Ericsson modell rendelkezik majd a legnagyobb, 1,3 megapixeles érzékelővel, míg a Fujitsu új mobilja ujjlenyomat-felismerővel lesz ellátva, amely révén csakis tulajdonosa tudja használni. Ezen kívül a mobilok Flash-tartalmak és Java programok futtatására, valamint internet-elérésre is képesek, és memóriakártyákat is lehet csatlakoztatni hozzájuk.  Az új modellek a várakozások szerint a készülékek 30 ezer jenes, azaz 50-60 ezer forint körüli összegért lesznek megvásárolhatók Japánban májustól.