Medieval Total War: The Viking Invasion

A Total War sorozat Medieval című epizódja nem a középkori Japán, hanem Európa történelmét vázolja fel, mely nem lenne teljes, hogyha kimaradnának belőle a tenger farkasai, vagyis a vikingek.

 

Képek


Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO

793-ban Anglia partjai mellett, Lindisfarne korostorának szerzetesei vörös-fehér vitorlákat pillantottak meg. Kíváncsian várták, hogy kiket hoz partjaikra a szél, de csalódniuk kellett, mivel pillanatokon belül elszabadult a pokol: Európára rázúdultak a vikingek. A Creative Assembly, a kedvelt Total War sorozat alkotója sem hagyhatta figyelmen kívül Európa e sötét korszakát, így fel is dolgozták a vikingek kalandos éveit a Medieval: Total War legújabb kiegészítőjében.

Noha a játék természetesen a vikingekről szól, nem ők az egyetlenek, akiket a kiegészítőben választhatunk, sőt, a vikingek nemzete csupán egy az addonban feltűnő nyolc új népcsoport közül. A többiek az áldozatok, vagyis a legtöbbet sanyargatott Brit-szigetek népei, britek, skótok, piktek, szászok, angolok, írek, walesiek. Minden nemzetnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, ahogy egy igazi stratégiában illik.

Az új nemzeteket illetően nemcsak a vikingek által preferált területeken találkozhatunk új népekkel, hanem Európa más részein is. Ez számunkra különösen kedves, mivel Aragónia és Szicília seregei mellett Magyarország hadai is helyet kaptak a programban. Mint a brit nemzetek, e három is egyedi épületekkel és egységekkel rendelkezik, noha magyar részről a jobbágy, mint katonai egység talán megkérdőjelezhető.

Eltérés az eredeti programmal szemben, hogy a kiegészítőben szép számmal találkozhatunk olyan egységekkel, melyeket csak bizonyos területeken toborozhatunk. Például a pikt számszeríjászokat és a felföldi harcosokat csak Skóciában toborozhatjuk, az ír kernek és bonnachtok csak a Zöld Szigeten állnak sorainkban, míg a vadregényes sherwoodiak csak Robin Hood hazájából szólíthatók hadrendbe.

Fontos szerep jut a kiegészítőben az ostromoknak, akár mi vagyunk a támadók, akár meg akarjuk védeni épületeinket. Minden seregben megjelennek az ostromgépek, melyek közül kiemelkedik a flaming catapult. Ez nem azért poén, mert neve alapján ég, és szórakoztatja az ellenséget, hanem mert lángoló lövedékeket vet, melyek kellemetlen érzést keltenek a fából készült épületekben. Ezt a kellemetlen érzést a védők is felkelthetik az ostromló katonákban, hogyha a nyakukba öntik a védők hatékony fegyverét, a forró olajt.

 


 

Előző
  • 1
  • 2
Következő