XIII

Kellemetlen lehet, hogyha az ember egyetlen kapcsolata a múltjával a karjára tetovált római szám. Hogy az mennyire lehet kellemetlen, hogy ezen felül az embert még el is akarják tenni láb alól, megtudhatjuk a Ubi XIII című programjából.

Képek


Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO

 

 

 


A történet szerint tehát főhősünk, Mr.Tizenhárom arra ébred, hogy az égvilágon semmire sem emlékszik, csupán meredten bámulja a karjára tetovált római számot. Ezt túl sokáig nem teheti, mert mielőtt annak rendje és módja szerint nekiindulna, hogy felderítsen valamit múltjából, csúnya bácsik jelennek meg a színen, és lőni kezdenek amnéziás barátunkra. Nincs mit tenni, bizony menekülőre kell fogni a dolgot.

Valamivel később kiderül, hogy többen is vadásznak a bőrünkre. Az egyik például maga a Federal Bureau of Investigation, vagyis az FBI, aki speciel azt szeretné tőlünk megtudni, hogy miért is vettünk részt az elnök meggyilkolásában. A másik bagázs egy zsoldos csapat, akikről aztán ki sem derül eleinte, hogy mi a bajuk velünk, de a kulcs mindkét esetben a karunkon lévő tetoválás. A feladat tehát adott: először is tisztáznunk kell magunkat az elnök megölésében való részvétel vádja alól, másrészt meg kell mentenünk a bőrünket a zsoldosoktól, harmadrészt pedig nem ártana rájönnünk, hogy kik is vagyunk tulajdonképpen.

Először vessünk egy pillantást a játék irányítására, illetve a kezelőfelületre. Ez meglehetősen egyszerű, ami el is várható egy first person shooter esetében. Mivel nem csak lövöldözni kell, az egérmutató annak megfelelően változik, hogy a kiválasztott tárggyal, vagy személlyel mit tudunk kezdeni. Ez nem újdonság, ilyesmivel találkozhatott a játékos például a No One Lives Forever második részében is.

Ami egyértelmű eltérés a NOLF2-hez képest az, hogy amíg Kate Archer művésznőnek nem sok babér termett, hogyha nem a lopakodós módszerrel próbált érvényesülni, addig Tizenhármas mester megteheti, hogy a kevésbé nőies eszközökkel, vagyis a shotgunnal és a gépfegyverekkel vág utat magának. Ez eléggé férfias megoldás, de igazából csak a dolgunkat nehezítjük meg. Sokkal jobban járunk, hogyha mégiscsak maradunk az árnyakban, és onnan csapunk le az utunkba kerülőkre. Ehhez számos fegyver áll rendelkezésünkre. Itt van mindjárt a távcsöves számszeríj, mely ugyan túl messzire nem hord, de közelről rendkívül hatékony és halálos. Kevésbé zajmentesek a gránátok, melyeket használva viszont szintén megtarthatjuk láthatatlanságunkat, lévén nem marad, aki felfedezne bennünket. A gránátok használatánál figyeljünk oda arra, hogy nemcsak megsebesítenek közelről, hanem látásunkat, sőt, hallásunkat is megzavarják egy időre.

Előző
  • 1
  • 2
Következő