Letölthető képlopó szoftverek

A legújabb képlopó alkalmazásokat nem csak a Windows vagy a játékképek elmentésére használhatjuk: alapfunkciójuk mellett számtalan különleges lehetőségeket rejtenek.

A képernyő tartalom elmentésére szolgáló programokat általában a felesleges szoftverek közé soroljuk, mivel a billentyűzetünk tetején található Print Screen gomb elvileg ezt a célt szolgálja. A valóság azonban ennél sokkal összetettebb. Például DirectX programoknál, játékoknál általában hatástalannak bizonyul ez a módszer, filmek esetén pedig egyszerűen katasztrofális eredményhez vezet a képlopás.  Megoldást a képlopó (capture) programok jelentik, amikkel egyetlen, az úgynevezett hotkey (forró) billentyű segítségével lopjuk ki és sok esetben el is mentjük a képernyő tartalmát.

Összeállításunkban ezekből a programokból válogatunk: három csoportra bontva a legnépszerűbb szoftvereket. Elsőbe a komplex, általában többféle célra alkalmas programokat. Másodikba az egyszerű alkalmazásokat soroltuk, végül a harmadikba egészen különleges programokat tettünk.


Sokoldalú képlopók

HyperSnap-DX (magyar)
A legnépszerűbb képlopó került az első helyre, nem véletlenül. A program egyaránt alkalmas Windows, illetve DirectX képek lopására azok szerkesztésére és elmentésére. Képlopásnál itt is az úgynevezett hotkeys billentyűket használjuk, amiket tetszésünk szerint beállíthatunk. A billentyűk segítségével meghatározhatjuk, hogy a kép melyik részletét, az aktív ablakot vagy az egész képet mentjük el. A HyperSnap-DX számtalan képformátum kezelésre alkalmas: jpg, gif, bmp, tiff, stb. Egyéb szolgáltatásai a lapolvasó és a digitális kamera támogatása.
/szoftverbazis/seged/grafika/hs5sethu.html

Snagit
A SnagIt egyaránt optimális megoldás nyújt a DOS- és a Windows-képek kilopásánál. A program különleges szolgáltatása a DOS-képek lopása és a Windows folyamatok aviban, animációban történő elmentése. A Snagit szolgáltatásait az indítás után megjelenő főablak bal oldalán láthatjuk.
/szoftverbazis/seged/grafika/snagit62.html

UltraSnap
Hagyományos képlopó program, melyben alapfokú képmanipulációs (shadow, buttonize, feather, contrast, gamma, stb.) lehetőségeket rejlenek. A program egyszerű kezeléssel és számtalan képformátum támogatással rendelkezik.
/szoftverbazis/seged/grafika/ultrasnp.html

Capture LITE
Több célra felhasználható program, melyben a már kilopott képpel különféle grafikus műveleteket, effektusokat is elvégezhetünk. A kész képet közvetlenül feltölthetjük FTP-re vagy elküldhetjük e-mailben. A program különlegessége a digitális kamera támogatása.
/szoftverbazis/seged/grafika/cl4demo.html

Előző
  • 1
  • 2
Következő