Eltűnőben a Telnet, új gazdánál a Stop

A hétfőn internetkapcsolat nélkül maradt Telnet számára egy külső cég vásárolt tartalékvonalat. A cég a Telnet több szolgáltatását, így a Stop! portál működtetését is átvette.

Az internetszolgáltató számos szolgáltatása hétfőn dél körül vált elérhetetlenné, amikor is az Internetszolgáltatók Tanácsa (ISZT) lekapcsolta a tagsági díjjal a tavalyi második félév óta tartozó cég vonalait a budapesti forgalomcserélő központról (BIX). A szolgáltatások újjáéledésére még hétfőn sor került, miután a Net Solution nevű cég új vonalat vásárolt számukra az Interware szolgáltatótól. A Stop! Networks szolgáltatásait, így a Stop! portált, az Extra.hu-t és az Arpronet.hu-t január óta a Telnettel kötött megállapodás alapján működteti a Net Solution, a cég üzletfejlesztési igazgatója szerint a jövőben a tegnapihoz hasonló kiesésre nem kerül sor. A cég a Stop! Networks-öt fejleszteni kívánja - közölte Bonyár Miklós, aki szerint ez az eset is jól jelzi a hazai internetes piac rugalmasságát, illetve a folyamatosan jelen levő alternatív lehetőségeket.

A tavaly vezérigazgató-váltáson átment Telnetnél februárban is szolgáltatási rendellenességek merültek fel, a vállalat utólag ekkor a költözése körüli problémákkal magyarázta az esetet. A bizonytalanságot jól jelzi, hogy a vállalat képviselői sorozatosan elérhetetlenek partnerei számára is. A vállalatnál már a tavalyi évben is érzékelhetőek voltak bizonyos problémák - vélekedik a Telnetet alapító korábbi vezérigazgató, Nemes Dániel. Ő ezeket akkor megoldhatónak gondolta, ám elmondása szerint a tulajdonosok megkötötték kezét, ezért is döntött a távozás mellett. Az ISZT-s Tüdős András véleménye szerint hosszú ideje levegőben lóg, hogy a Telnet csődhelyzetben van, egyelőre azonban sikerült piacon maradniuk.

KAPCSOLÓDÓ CIKK