London belvárosának önkormányzata vezeték nélküli hálózati lefedettséget biztosító infrastruktúra kiépítését kezdi meg májusban. A Wi-Fi hálózati elérés a közalkalmazottak munkáját segíti, térfigyelő kamerákat működtet és a köz számára is rendelkezésre áll majd.

A westminsteri önkormányzat először a Soho központi területén alakítja ki a teljes lefedettséget biztosító hálózati elérést. Az utcákon elhelyezett dobozok, "hot spotok" segítségével az önkormányzat alkalmazottai gyors kapcsolaton keresztül kapcsolódhatnak munkahelyük szervereihez, azon keresztül pedig az internethez. Hasonló pontok jelenleg leginkább szállodákban, repülőtereken - így itthon például Ferihegyen - találhatók, ezek hatósugarában a megfelelő hálózati csatolóval ellátott notebookokkal és kéziszámítógépekkel drótok nélkül lehet a hálózatra és az internetre kapcsolódni.

Westminster reményei szerint nem csak a közterületeken dolgozó alkalmazottak munkáját támogathatja és teheti költséghatékonyabbá a 802.11b drótnélküli kommunikációs szabványon működő megoldás, de egyben leegyszerűsítheti a térfigyelő kamerarendszer kiterjesztését. A Soho-ban 2004 közepére lehet teljes a lefedettség, a városrész ezután a Westminster egész területére kiterjesztené a 15 millió fontos költségvetésű Westminster 4G projektet. A tervezők a kezdeti tesztidőszak után a köz számára is elérhetővé tennék a rendszer szolgáltatását.