A német belügyminisztérium informatikai együttműködésre lépett a Microsofttal. A két fél közötti megállapodás lehetővé teszi a kormányzat számára más gyártók termékeinek használatát is.

A német belügyminisztérium és a Microsoft Germany szándéknyilatkozatot írt alá jövőbeli informatikai együttműködésükről. Ezzel együtt a német szövetségi belügyminisztérium és a szoftvercég helyi leányvállalata új licencelési alapmegállapodásokat kötött, melyek keretében a szövetségi, állami és helyi állami szervek kedvezményes áron és rugalmas feltételek mellett juthatnak hozzá Microsoft termékekhez.

Otto Schily belügyminiszter kiemelte a Microsofttal kötött megállapodás jelentőségét: "A szerződések minden kormányhivatal számára lehetővé teszik, hogy alacsony áron szerezzenek be Microsoft termékeket, emellett nem kell kötelezettséget vállalniuk arra, hogy kizárólag Microsoft-termékeket használnak."

A Microsoft számos projektben fogja segíteni a Német Szövetségi Köztársaság informatikai céljainak elérését: az informatikai rendszerek biztonságának, együttműködési képességének és elérhetőségének a javítását. A korábbra visszanyúló együttműködések és a jövőbeli potenciális együttműködési területek egy rövidesen aláírandó együttműködési megállapodásban lesznek összefogva.