1 millió letöltés az Apple online zeneboltjában

Az indulását követő egy hét alatt  több mint egymillió zeneszámot vásároltak meg és töltöttek le az Apple iTunes Music Store nevet viselő internetes zeneboltjából.

Az Apple a múlt hét elején indította útjára online zeneboltját, mely jelenleg a Macintosh számítógéppel rendelkező amerikai ügyfeleket képes kiszolgálni (várhatóan az év végén lesz elérhető Windows operációs rendszer alá a bolt használatához szükséges kliensprogram).  A virtuális áruház több mint 200 ezer zeneszámot tartalmazó kínálattal rendelkezik, s a zenéket AAC formátumban lehet letölteni 99 centes darabáron (egyes számok azonban csak albumon érhetők el, ezeket pedig 9,99 dollárért lehet megvenni). Az onnan letöltött zenefájlokat legfeljebb 3 komputerre lehet átmásolni, viszont korlátlan számban lehet felírni CD-re vagy felmásolni iPod zenelejátszóra.

A vállalat közlése szerint a letöltött 1 millió zeneszám felét album formájában vásárolták meg, ami ellentmond a lemezkiadók korábbi aggodalmainak, melyek szerint a zeneszámok egyenkénti megvásárlásának lehetősége negatívan befolyásolja majd az eleve pangó albumértékesítéseket. Az iTunes Music Store indulásának első napján egyébként 250 ezer zenét adtak el, a használathoz szükséges iTunes 4 kliensprogramot pedig több mint 1 millióan töltötték le egy hét alatt - közölte az Apple.

KAPCSOLÓDÓ CIKK