Újabb kiegészítőjéhez érkezett a Digital Illusions második világháborús akciósorozata, a Battlefield 1942. A Secret Weapons című addon címéhez méltóan a háború titkos fegyvereire helyezi a hangsúlyt.

Képek


Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO

 

 


Még mindig fel-feltűnik az eladási listák élcsoportjában a Battlefield 1942, a Digital Illusions és az EA második világháborús akcióprogramja. E népszerűséget figyelembe véve nem meglepő, hogy a fejlesztők kiegészítők tető alá hozásába kezdtek, melyek közül a második, a Secret Weapons of WWII, mely néhány titkos fejlesztésű fegyvert ad a játékosok kezébe.

Nézzük is mindjárt, hogy milyen fegyverekről van szó. Itt van mindjárt a németek legerősebb tankjának, a tigrisnek továbbfejlesztett változata, a Sturmtiger, mely a tengeralattjárókon használt ágyúval is fel lett szerelve. Szintén a németek arzenálját bővíti a Wasserfall nevű rakéta, melynek mind repülési irányát, mint repülési sebességét módosíthatják az irányítók repülés közben is.

A tengelyhatalmak legerősebbjének katonáit még egy furcsa eszköz is segíti, mely a valós háborúban még a tervezőasztalra is alig került: egy hátra erősíthető rakétáról van szó, melyet felhasználva a katona levegőből támadhat az ellenségre. Persze nemcsak a németek és szövetségeseik kapnak új fegyvereket, de a szövetségesek arzenálját még javában fejlesztik a DICE-nál.

A második világháborúra jellemző volt, hogy nagyon sokféle gyalogos egység harcolt a frontokon, melyek katonái nagyon eltérő kiképzésben részesültek. Kiemelkedtek közülük az elit egységek, melyek közül kettő, a német elit brigádok és a brit kommandósok csapata a Battlefield 1942: Secret Weapons of WWII-ben is feltűnik.

Ha már a titkos fegyverek kerülnek előtérbe, nem maradhat ki a nácik boszorkánykonyhája, a rakétaprogram központja, Peenemünde sem a kiegészítőből. Valóban, a Secret Weaponsbe bekerült nyolc új pályák egyikén a szupertitkos bázison kell megakadályozniuk a szövetséges katonáknak, hogy a németek kifejlesszék Hitler csodafegyvereit. Egy másik, nem kevésbé fontos helyszín Hitler főhadiszállása, a Sasfészek, ahová ha minden igaz, a játék vége felé fogunk eljutni.