Bluetooth-tal távirányítható a Seiko Epson mini robotja, mely elődeinél hosszabb működésre képes. A robot fejlesztési célokat szolgál, kereskedelmi forgalomba nem kerül.

A Seiko Epson bemutatta új, Monsieur II-P elnevezésű mikrorobotját. Az 1993 óta a Guiness rekordok könyvben "a világ legkisebb robotjaként" nyilvántartott gépezet egyik utódjaként a Monsieur II-P hosszabban tartó és gyorsabb működésre képes. Emellett a  Bluetooth modul a távirányítást is lehetővé teszi. A robot a mikromechanika, a hajtás- és vezérléstechnika és a mai számítógépegységek alapvető technológiáit egyesíti. A robot nem kerül kereskedelmi forgalomban - áll a fejlesztő közleményében.

A robot két, ultrahang meghajtású motorjának súlya kevesebb, mint egy gramm a 12,5 grammos készüléken belül. A motorok, a processzor és a Bluetooth modulok energiaellátását biztosító elemek öt órás üzemidőről gondoskodnak. A gépet ultrahang meghajtású motorok működtetik, amelyekkel a robot maximum másodpercenként 15 centiméteres sebességgel halad.