Divatmobil a Motorolától

Kipróbáltuk a Motorola új kompakt mobilját.  A C350 színes kijelzővel rendelkezik, WAP-elérésre és GPRS adatátvitelre is képes, továbbá zenemixer program is helyet kapott benne.

Forrás: ORIGOA Motorola C350-es a mai trendnek megfelelően kompakt méretekkel (98x43x17 mm) bír,  tömege pedig mindössze 84,5 gramm. A szerkesztőségünkhöz eljutott tesztpéldány visszafogott, fekete és ezüst színű borítással rendelkezett, ám a gyártó egymástól nagyban eltérő külsővel bíró előlapokat is árusít.

A kétsávos készülék menüje a korábbi Motorola mobilokhoz képest egyszerűbben kezelhetővé vált, ez részben a középen elhelyezkedő négyirányű navigációs gomboknak is köszönhető. A C350-es egy kisfelbontású, közepes méretű, 4096 színárnyalat megjelenítésére alkalmas LCD-vel van felszerelve, ehhez igazodóan a telefon menüje is grafikus formátumú. Ehhez egyébként témákat, háttérképeket, képernyőkímélőket  is letölthet a tulajdonos.

Csengőhangok terén sem kell szégyenkeznie a készüléknek, ugyanis 16-féle, többszólamú dallammal tudja jelezni a beérkező hívásokat,  a kínálatot további 32 csengéssel lehet bővíteni. Újdonság a MotoMixer névre hallgató funkció: ez lehetővé teszi, hogy a tulajdonos a memóriában lévő dallamok felhasználásával saját csengőhangokokat mixelhessen össze (be lehet állítani azt, hogy az egyes MIDI hangszerek által játszott dallamok - például a gitár, vagy a dob - milyen sorrendben kerüljenek lejátszásra). Természetesen a rezgő hívásjelzés is helyet kapott a telefonban, és az egyes felhasználókat külön csoportokba kategorizálhatjuk. A telefonmemóriában elhelyezett számokhoz hanghívás-azonosítót is hozzárendelhetünk, ezen számokat  a kontakt nevének bemondásával lehet feltárcsázni.

Forrás: ORIGOA Motorola C350-es támogatja a gyártó iTAP nevű prediktív szövegbeviteli eljárását, amely a magyar nyelven történő üzenetbevitelt is megkönnyítheti. Bár a készülék színes kijelzővel van szerelve, nem támogatja a képküldést biztosító multimédiás üzenetküldést (MMS). Ehelyett a  készülékben a grafikák és csengőhangok továbbítását lehetővé tevő EMS (Enhanced Messaging Service) szabvány 5.0-s változata támogatott, illetve SMS-chat funkcióval is megtalálható a menüben. Az SMS-ezés a szokásos módon történhet, bár kissé lassan töltődnek be az üzenetek. Pozitívum viszont, hogy sablonüzeneteket is el lehet menteni a memóriába. Ugyanakkor kissé nehezíti a használatot, hogy a számbillentyűk nagyon közel esnek egymáshoz, valamint SMS-ek csak a SIM-kártyán tárolhatók el. A készülék memóriájában 100 telefonszám raktározása lehetséges.

A készülék támogatja a GPRS csomagkapcsolt adatátvitelt (4+1 időrés használatával), s helyet kapott benne egy wap- mikroböngésző is. Emellett nem maradtak ki az olyan hasznos alkalmazások sem, mint a számológép vagy a naptár, illetve három különböző játék (egy logikai, egy motorversenyzős, illetve egy lövöldözős) is megtalálható a C350-esben. Új játékokat nem lehet letölteni a készülékmemóriába. A Motorola C350-est a gyártó alapból 600 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátorral szállítja, ezzel tapasztalataink szerint 3-4 napon át használható, a hivatalos adatok 215 órás készenlétről és 290 perces beszélgetési időről szólnak.

Forrás: ORIGO Forrás: ORIGO

A C350-es modell előnyei közé tartozik a kis méret, könnyű súly, illetve a konzervatív, de elegáns megjelenés, valamint a korábbi modellekénél egyszerűbb kezelhetőség. Hiányoltuk belőle az MMS-funkciót, illetve a letölthető játékokat. Ezeket viszont részben ellensúlyozza a csengőhang-mixer, illetve a színes háttérképek használata, valamint a wapböngésző megléte.

KAPCSOLÓDÓ CIKK