Budapesten tartja soros konferenciáját a számos internetes szabványt kidolgozó World Wide Web Consortium. Az eseményen a webhez kapcsolódó új technológiákról és irányelvekről esik szó.

A World Wide Web Consortium-ot (W3C) 1994-ben alapították, a nemzetközi szervezethez azóta többszáz, az információtechnológiai szektorban tevékenykedő vállalat, kutatóintézet és egyetem csatlakozott. A szervezet célja a webhez kapcsolódó, minél szélesebb körben elfogadott szabványok és specifikációk kidolgozása, melyek hozzájárulnak a net átláthatóságához és lehetőségeinek hatékony kiaknázásához.

Budapesten május 21-én nyílt meg a 12. nemzetközi W3C konferencia. A három napos eseményen a webről általában, a webböngészők jövőjéről, a W3C architekturális alapleveiről, az XML-családról, a webszolgáltatásokról és a szemantikus webről hallhatók előadások, az egyes területek szakértői a legújabb eszközöket és irányelveket ismertetik. Kovács Kálmán informatikai miniszter az eseményt megnyitó beszédében elmondta: a World Wide Web konferencia budapesti ülésének apropója Neumann János születésének 100. évfordulója.

A W3C 2002-ben nyitotta meg magyarországi irodáját, a szervezet itthoni tagjai között az Axelero, a Kopint-Datorg, valamint az MTA Számítástudományi és Automatizálási Intézete (SZTAKI) található, utóbbi az iroda működését is koordinálja.