A japán elektronikai óriás is piacra dobta ultrakompakt digitális fényképezőgépét, a CyberShot DSC-U30-at.

Forrás: ORIGOAz apró kamera a gyártó U20-as jelzésű modelljének módosított verziója. Az U30 legnagyobban található legnagyobb újítás az elején található "tükör", mely a gyártó szerint igen jól használható önarcképek készítésekor.

Az új kamerát optikai kereső nélkül gyártják, így komponáláskor csak a TFT LCD kijelzőt használhatjuk, melynek átmérője 1 coll, felbontása 64 ezer képpont, fényereje pedig automatikusan alkalmazkodik a környezethez. Gép fix 33 mm-es (kisfilmes rendszerre átszámítva) fókusztávú objektívet kapott, melynek induló fényereje F2,8. A maximálisan 1632 x 1224 pixel felbontású képeket az 1/2,7 collos, 2 megapixeles CCD lapka rögzíti. A gép szinte teljesen automatikusan működik, kézi beállítások alig-alig vannak rajta, így a 1/8 - 1/2000 másodperces záridők közül is az automatika választ.

A gép természetesen MemoryStick-re menti a felvételeket, de a Memory Stick Pro változatot is képes kezelni így akár 1 GB-os kártyát is használhatunk az U20-assal. Az alapcsomagban 8 MB-os kártyát találunk, valamint nikkel-metálhidrid akkumulátorokat és egy töltőt. A júliusban megjelenő gép ára várhatóan 200 dollár lesz.