A most megjelent Coolpix 5400 a Nikon haladó amatőröknek szánt kompakt terméksorozat legújabb tagja, a Coolpix 5000-es közvetlen utódja.

Forrás: ORIGOAz új Nikon objektívjának átfogása 28 mm-től indul, és négyszeres optikai zoomra képes, vagyis 116 mm a leghosszabb fókusztávja. A beállítható legnagyobb rekesznyílás F2,8-4,0, a fókusztávtól függően. A kamera az elődhöz hasonlóan 5 megapixeles érzékelőt kapott, melynek mérete 1/1,8 coll, érzékenysége ISO 50-400. Kiemelendő még a rendelkezésre álló záridőtartomány, amely 1/4000 másodperctől 8 másodpercig terjed, illetve a B idő, mely maximum 10 perc lehet. A rögzíthető legnagyobb felbontású kép 2592 x 1944 pixel felbontású, mely TIFF és JPEG formátumban menthető el. Természetesen mozgókép felvételére is lehetőség van, melynek felbontás 640 x 480, vagy 320 x 240 pixel, maximális hossza pedig 70 másodperc lehet.

A gép számos kreatív beállítási lehetőséget kínál: négyféle fénymérési mód, expozíció korrekció, sorozatfelvétel, többféle vakuvezérlés, számos felvételi mód, stb. Az expozíciók ellenőrzéséhez hisztogramm is használható. A készülék kihajtható TFT LCD kijelzőt kapott, melynek felbontása 134 ezer pixel. Az átnézeti keresőt dioptriakorrekcióval látták el, a képeket pedig CompactFlash Type I/II-es kártyákon tárolhatjuk.

Az alapcsomagban a kamerán kívül 16 MB-os CF kártyát, vállszíjat, USB kábelt, videokábelt, lítium-ion akkumulátort, gyorstöltőt, valamint természetesen a szükséges szoftvereket találjuk. Opcionálisan vásárolhatunk halszem-, nagylátószögű- és telekonvertereket, diamásoló adaptert, napellenzőt, kameratokot, hálózati adaptert, illetve szivargyújtó adaptert. A készülék a nyár közepén kerül a boltokba körülbelül 800 dolláros áron.