Biztos sokan gondolják úgy, hogy meglehetősen unalmas mindig a jófiúk oldalán állni. Az Elixir Studios és a Vivendi úgy tűnik, megérti a sötétebb lelkű játékosokat, mivel Evil Genius című programjukban mi alakítjuk a főgonoszt.

Először is nézzük, hogy ki ellen kell gonoszkodni. Az ellenség, vagyis a jó ezúttal egy, illetve több James Bond jellegű kém, aki mindenáron meg akarja akadályozni gonosz, világuralmi terveinket, és állandóan avval foglalatoskodnak eme Bond ivadékok, hogy zaklassák fontos kutatómunkánkat kis nyugodt szigetünkön.

Kutatómunkáról beszélünk, amiből, valamint a játék címéből máris ki lehet következtetni, hogy nem holmi mezei rablót, vagy robbantgató terroristát, hanem magát az Őrült Tudóst személyesítjük meg, aki oly tipikus képviselője volt a rossznak a hatvanas-hetvenes évek Bond filmjeiben és egyéb kémtörténeteiben.

Természetesen csak az aljas kis kémek gondolják, hogy tevékenységünk illegális, esetleg veszélyezteti a világbékét és az egész emberiséget, de valójában teljesen legálisan üzemelünk. Hogy ezt bebizonyítsuk, szigetünkön mindenféle épületet, házakat, szállodákat, attrakciókat építünk, melyekkel a turistákat csalogathatjuk szigetünkre. Persze Bond és társai erre azt mondják, hogy csak azért tesszük, hogy elfedjük aljas kutatásainkat, de ez természetesen csak aljas rágalom.

Persze a szállodák vendégei nem fognak megvédeni bennünket az ellenségtől, ezért kénytelen-kelletlen csapdákat kell állítanunk mindenfelé, nehogy megzavarják teljesen törvényes és hasznos kutatómunkánkat. Számos csapda közül válogathatunk az egészen egyszerű farkascsapdáktól a bonyolult szerkezetekig.

A csapdák mellett vannak embereink, akik szintén nagyon hasznos segítséget nyújtanak a betolakodók elleni harcban. Egyik válfajuk a gruntok, melyeket közvetlenül nem irányíthatjuk, mivel csak a védd meg a bázist a behatolóktól parancsot ismerik. A másik csoportba egyedileg irányítható, önálló egyéniségek tartoznak, akik nagyon hajaznak a fentebb említett Bond filmek kisebb hatalmú gazfickóira.

Ezek a segítők nemcsak a szigetet védik, hanem különféle missziók végrehajtására is felkérhetők. A küldetések zömében baráti látogatást tesznek a világ nevezetes városaiban, mint például Párizs, vagy Moszkva, és ha már ott vannak, fel is dobják kicsit a hangulatot az Eiffel-torony felrobbantásával, vagy az orosz elnök robotra cserélésével.

Ezeknek az akcióknak a hatására negatív reputációnk érthetetlen módon rohamos emelkedésbe kezd, minek következtében egyre többen és többen próbálnak keresztbe tenni nekünk. A kémeken kívül, hogyha már nagyon sok csínytevés van a számlánkon, akár a US Navy Seals Vietnámból megismert kommandósai is feltűnhetnek a szigeten, kik a remek mesterséges intelligenciának hála valóságos akciót hajtanak végre, egymást fedezve, az éj leple alatt lopakodva.

A grafika természetesen teljes három dimenzióban pompázik, a kamerát kedvünkre forgathatjuk, illetve ráközelíthetünk bármely objektumra, vagy személyre. Szükségünk is lesz ezen lehetőségekre, hogy részletesen kikémleljük, hogy mit kémlelnek éppen ki a kémek.

A játék megjelenését őszre ígéri a Vivendi, és remélhetőleg nem csak azoknak fog kellemes perceket okozni, akik mindig azt várták, hogy mikor bukik el James Bond.

Rendszerkövetelmény: még nem ismert.