Megegyezést kötött az America Online (AOL) és a Microsoft. A két vállalat közti perek lezárását is jelentő megállapodás értelmében számos egyéb kitétel mellett a Microsoft 750 millió dollárt fizet az internetszolgáltatónak.

A megegyezés az AOL által a Microsoft ellen indított jogi eljárások befejezését jelenti. A világ legnagyobb internetszolgáltatója korábban több perrel is próbálta bebizonyítani, hogy a Microsoft a verseny  gátló magatartást tanúsít a szoftverpiacon. A két cég a korábban nem túl harmonikus viszonyuk megváltozását is kommunikálni kívánja a megállapodással: - Közös munkánk által valóra válhat a "digitális évtized" ígérete - kommentálta Bill Gates, a Microsoft igazgatótanácsának elnöke a megegyezést, mely számos kitételt tartalmaz a két vállalat jövőbeli együttműködéséről. Ezek alapján az AOL hét éven keresztül licencdíj megfizetése nélkül használhatja az Internet Explorer böngészőt, valamint felhasználási jogot kap a Windows Media 9 formátum felhasználására. Emellett több, a szoftverfejlesztést közvetlenül érintő pontban egyezett meg a két vállalat, így biztosítják az azonnali üzenetküldő szoftvereik kompatibilitását és az AOL hozzáférhet az új Windows operációs rendszerek tesztváltozataihoz.

Szakértők szerint a megállapodás nagy vesztese a Netscape böngésző lehet, hiszen a browsereket érintő kitétel következményeként az AOL tulajdonában álló Netscape Communications által fejlesztett szoftver helyett további tért nyerhet az internetszolgáltatónál a Microsoft alkalmazás.