Kétmilliós bírsággal sújtják a FiberNetet

A TVNET Kft-vel szembeni együttműködési kötelezettségének megsértése miatt a Hírközlési Döntőbizottság (HDb) kétmillió forintos bírságot szabott ki a kábeltévés internetszolgáltatással foglalkozó FiberNet Rt-re.

Az eset előzménye, hogy a FiberNet március végén Budapest IX. és X. kerületében működő kábeltelevíziós hálózatáról leválasztotta az azon szintén internetet szolgáltató TVNET hálózati eszközeit. Ahogy arról beszámoltunk, ennek nyomán az utóbbi cég közel 100 előfizetője maradt internetkapcsolat nélkül. A TVNET a két társaság közötti problémák orvoslása végett a HDb-hez fordult jogorvoslatért.

A döntőbizottság megállapította, hogy FiberNet  megsértette a hírközlési törvény szolgáltatók együttműködésére vonatkozó szabályait - olvasható a kedden kiadott határozatban. A HDb 2 millió forintos bírságot szabott ki a FiberNetre, amelyet a társaságnak a határozat kézhezvételét követő 15 napon belül be kell fizetnie a Hírközlési Felügyeletnek. Emellett a vállalatnak meg kell térítenie a TVNET által lerótt szolgáltatási igazgatási díjat, valamit állnia kell az utóbbi cég eljárásban felmerült költséget is. A határozat ellen nincs helye fellebbezésnek, azonban a felek 15 napon belül kérhetik annak felülvizsgálatát a HDb-től - áll a határozatban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK