Bűnösnek vallotta magát az al-Dzsazíra feltörője

Beismerő vallomást tett az az amerikai férfi, aki március végén feltörte s Amerika-szimpatizáns üzenetet helyezett el az arab al-Dzsazíra hírtelevízió weboldalán.

Forrás: ORIGOA 24 éves kaliforniai John William Racine március végén törte fel az arab al-Dzsazíra hírtelevízió weboldalát, s annak látogatóit Amerika-szimpatizáns üzenetet tartalmazó oldalakra irányította át.

Az al-Dzsazíra oldal feltörője csütörtökön írta alá beismerő vallomását, s hétfőn állítják bíróság elé. Tettéért akár 25 éves börtön- és 500 ezer dolláros pénzbüntetést is kiróhat rá a bíróság, igaz, az ügyészség ennél enyhébb büntetést kérvényezett: 3 év felfüggesztett börtönbüntetést és ezer óra közmunkát.

Az Irak elleni idei invázió alatt a webdesignerként dolgozó férfi többek között egy hamis személyi igazolvány felhasználásával magát az al-Dzsazíra webhely rendszergazdájának adta ki - akinek nevét az interneten kereste meg -, s megszerezte az üzemeltetők jelszavait az oldal domainnév-szolgáltatását végző Network Solutions cégtől. Miután Racine hozzáférést nyert az aljazeera.net erőforrásaihoz, az oda irányuló lekéréseket egy ingyenes webtárhelyen elhelyezett weboldalra irányította át. Az eltérített oldalon többek közt az "Isten óvja katonáinkat!" üzenet volt olvasható, de voltak felhasználók, akiket pornográf oldalakra térített el a szerver.

KAPCSOLÓDÓ CIKK