Az indulását követő két hónap alatt 5 millió zeneszámot töltöttek le az Apple iTunes nevű, egyelőre csak az Egyesült Államokban működő online zeneboltjából.

Forrás: ORIGOAz Apple április végén indította be iTunes Music Store nevet viselő internetes zeneboltját, amely több mint 200 ezer zeneszámot tartalmazó kínálattal rendelkezik. Zenéi a digitális jogkezelést is támogató AAC formátumban hozzáférhetők, egy számot  99 centes darabáron,  teljes albumokat pedig egyedi áron értékesítenek. A felhasználók a letöltött zenefájlokat más eszközökre is átmásolhatják, igaz, csak bizonyos korlátozások mellett.

A vállalat hétfőn jelentette be, hogy az iTunes zeneboltból az indulás óta eltelt két hónap alatt több mint 5 millió zeneszámot töltöttek le. A zeneszámok 46 százalékát teljes albumok keretében értékesítették, s az elérhető zeneszámok 80 százalékát legalább egyszer megvásárolták. Az Apple emellett azt is közölte, hogy ezen a héten fogja értékesíteni egymilliomodik iPod hordozható digitális zenelejátszóját.

Az iTunes jelenleg csak a Macintosh számítógéppel rendelkező észak-amerikai felhasználók vehetik igénybe, ők jelenleg a világ komputerhasználóinak durván 5 százalékát teszik ki.