Egy rendkívül egyszerű program segítségével egyetlen gombnyomással optimalizálható számítógépünk működése. A GameGain rendszeroptimalizáló alkalmazás a Szoftverbázisról is letölthető.

A program segítségével operációs rendszerünkhöz és a gépben ketyegő processzorhoz optimalizálhatjuk számítógépünk működését. A GameGain a rendszerbeállítások változtatásával optimalizálja többek közt a cache és swap fájlok, valamint a rendszer erőforrásainak paramétereit, valamint a monitor frissítési rátáját. Érdekessége és egyben fő vonzereje egyszerűségében rejlik: használata során mindössze az operációs rendszer és a processzor típusát, valamint a kívánt sebességnövekedést kell kiválasztanunk. A kezelőfelület két gombja közül a Restore az eredeti paraméterek visszaállítására szolgál, ez igen hasznos abban az esetben, ha mégsem lennénk elégedettek módosított rendszerünkkel.

A GameGain Windows-os platformokon működik, 95-től egészen XP-ig, ingyenesen kipróbálható verziója letölthető az [origo] Szoftverbázisáról is.