Temérdek funkció az új Sony zsebgépben

Augusztustól lesz kapható az új Sony Clié PDA, amelyben a gyártó saját fejlesztésű processzorát alkalmazza. Az eszköz videolejátszásra, fényképezésre egyaránt képes, és támogatja a vezeték nélküli adatátvitelt is.

Forrás: [origo]A PEG-UX50-jelű modell fekvő kijelzőjének és QWERTY billentyűzetének köszönhetően leginkább egy parányi notebookra hasonlít. A 175 gramm tömegű eszköz kijelzője 480x320 pixeles felbontású képet tud megjeleníteni.

Az UX50-es egyaránt támogatja a Bluetooth és Wi-Fi vezeték nélküli adatátviteli szabványokat, a Palm OS 5.2-es verziója fut rajta, belsejében pedig a Sony saját fejlesztésű, ARM-alapú processzora található, amely az akkumulátorkímélő használat érdekében 8-123 MHz-es határértékek között váltakozó órajelen üzemel.

Az új processzor alkalmazásával az eszköz a gyártó közlése szerint OpenGL-t használó 3 dimenziós játékokat is meg tud jeleníteni, s 30 képkocka/mp-es sebességgel tud MPEG videókat lejátszani. A Clié UX50-esbe 0,3 megapixeles érzékelővel felszerelt digitális kamerát is integráltak, memóriájából pedig 16+22 MB áll a felhasználó rendelkezésére. A kézi számítógép elsőként Japánban lesz megvásárolható augusztus 9-től, 140 ezer forintnak megfelelő összegért.

KAPCSOLÓDÓ CIKK